PROJECTEN

Malmberg

Lesmethoden Biologie voor Jou, Nova, Scala, Sensor en Vita

Bij Malmberg was ik 21 jaar uitgever ANW, nask, natuurkunde en scheikunde. Voor de laatste twee vakken ontwikkelde ik een compleet nieuw concept. Op dit moment is dat Praktijk, Theorie, Maatschappij-concept toonaangevend in de bovenbouw natuurkunde en scheikunde.
Voor biologie realiseerde ik meer aandacht voor maatschappelijke kwesties als diversiteit, gelijkheid en inclusie. Daarnaast werd samenwerking aangegaan met externe partijen als Arctic Explorer, Sekspraat en Seksueel Welzijn Nederland.
Voor het vak Mens & Natuur ontwikkelde ik een compleet nieuwe methode (Vita). Dat bereikte een gebruikersaandeel van 80%.
Vanaf juli 2023 advies doorstart van ScienceData. Vanaf 1 oktober 2023 interim uitgever / Portfoliomanager De Wereld van, Praktische Economie hv bb en Memo

Noordhoff uitgevers

Lesmethoden ANW Overal, Biologie Overal, Chemie Overal, Nask Overal, Natuurkunde Overal, Ogen van de Natuur en Verzorging Overal; Computers op School

Gedurende 5 jaar was ik uitgever van het brede fonds natuurwetenschappen van EPN/Noordhoff Uitgevers. Daarnaast was ik uitgever van het tijdschrift Computers op School.
Vanaf januari tot en met april 2023 interim uitgever / Learning Solutions Expert inzake conceptuele aanscherping Nectar.

Thieme meulenhoff

Lesmethoden Newton

Op interim basis heb ik een conceptuele aanscherping gerealiseerd van de havo/vwo-bovenbouw van de natuurkundemethode Newton. Ook realiseerde ik met het auteursteam tijdige aanpassing aan het aangescherpte curriculum dat in schooljaar 2022 – 2023 is ingegaan. Daarnaast adviseer ik de uitgeverij over aanscherping van het concept van de onderbouwmethode.

Slo

Het curriculum voor zowel nask 1 (vmbo natuurkunde) als nask 2 (vmbo scheikunde) is niet meer van deze tijd. Op verzoek van de Stichting Leerplan Ontwikkeling deed ik onderzoek onder docenten naar inhoudelijke wensen en verbeterpunten. Bovendien adviseerde ik SLO over de haalbaarheid van mogelijke plannen in dezen.

Fontys Hogeschool en anderen

Gedurende een aantal jaren geef ik gastcolleges aan de lerarenopleiding biologie en aan die van scheikunde van Fontys. Daarnaast heb ik gastcolleges methodeontwikkeling verzorgd aan meerdere hogescholen en universiteiten zoals Hogeschool van Amsterdam, TU Delft en TU Eindhoven. Ook heb ik leerlingen van het Helen Parkhurst College in Almere hun ideale lesmethodeconcept laten ontwikkelen.

Stichting Arctic Explorer

Stichting Arctic Explorer zet zich in voor natuurbehoud en duurzaamheid door het verzorgen van klimaateducatie in Nederland. Door Arctic Explorer te integreren in lesmateriaal bij biologie en nask gaan leerlingen mee op klimaatexpeditie in hun eigen klaslokaal. Ook voor groep 7 en 8 van het Primair Onderwijs.

Stichting c3

Als lid van de c3-raad draag ik bij aan promotie van chemieonderwijs middels integratie van real life cases in leermiddelen. Niet alleen als motivator (“waarom moeten we dit leren”), maar ook om het brede vakgebied chemie én het belang van chemie in het dagelijks leven meer onder de aandacht te brengen.

Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie

Als lid van de werkgroep Diversity in the Dutch science community van de Nederlands Natuurkundige Vereniging doe ik aanbevelingen aan educatieve uitgeverijen voor meer aandacht voor diversiteit, gelijkheid en inclusie.

International Junior Science Olympiad

De International Junior Science Olympiad (IJSO) is een jaarlijkse individuele en teamprestatie op het gebied van natuurwetenschappen voor leerlingen onder 16 jaar. In 2017 werd deze voor het eerst in Europa gehouden en wel in Nederland. Als voorzitter van de communicatiecommissie van IJSO-2017 heb ik met ons team publiciteit mogen genereren voor dit prachtige internationale evenement.